Masura 41.112

Printeaza Pagina Printeaza Pagina

INSTALAREA TINERILOR FERMIERI

Obiectivul acestei măsuri este îmbunătăţirea şi creşterea competitivităţii sectorului agricol prin promovarea tinerilor fermieri şi sprijinirea procesului de modernizare şi conformitate cu cerinţele pentru protecţia mediului, igiena şi bunăstarea animalelor, siguranţa la locul de muncă. Îmbuntăţirea managementului exploataţiilor agricole prin sprijinirea tinerilor fermieri, fără creşterea populaţiei active ocupate în agricultură. Din analiza teritoriului şi din dezbaterile publice a rezultat un deficit de specialişti tineri în agricultură. Această măsură abordează dezvoltarea agriculturii din prisma creşterii nivelului de cunoştinţe şi competenţe în rândul lucrătorilor din exploataţii agricole. În cadrul măsurii se vizează sprijinirea tinerilor fermieri implicate în activităţile agricole. Oferirea unui sprijin către tineri agricultori care încep pentru prima oara o activitate agricolă ca sefi de exploataţii şi încurajarea tinerilor fermieri de a realiza investiţii. Sprijinul acordat în cadrul măsurii, are ca scop: a) Îmbunătăţirea managementului exploataţiei agricole; b) Îmbunăţirea performantelor generale ale exploataţiei agricole; c) Adaptarea producţiei la cerinţele pieţei; d) Respectarea normelor comunitare, în special, cerintele de eco-condiţionalitate, de protecţie a muncii, protecţia mediului şi sanitar-veterinare. Tipuri de beneficiari:
  • persoana fizica;
  • persoana fizica înregistrata si autorizata în conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 44/ 2008, cu modificarile si completarile ulterioare:
• individual si independent, ca persoana fizica autorizata; • ca întreprinzator titular al unei întreprinderi individuale; asociat si administrator unic al unei societăți cu raspundere limitata – SRL, înființata în baza Legii 31/1990 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Criterii de selectie 41.112

 Documente:

GHIDUL_SOLICITANTULUI_pentru_Masura_41.112_versiunea_finala_06_mai_2012

Anexa_1_-_CEREREA_DE_FINANTARE_pentru_Masura_41.112_VERSIUNEA_7.2

ANEXA_2_-_PLAN_de_AFACERI_pentru_Masura_41.112_-_Mai_2012

ANEXA_3_CONTRACT_de_FINANTARE_si_ANEXELE_Specifice_Masura_41.112_februarie_2013

ANEXA_5_-_FISA_MASURII_41.112_-_PNDR_v.08

ANEXA_6_-_MODELE_DECLARATII_pentru_Masura_41.112_-_Mai_2012

ANEXA_7_-_ZONE_DEFAVORIZATE_-_PNDR_v.08

ANEXA_8_-_Catalogul_oficial_al_soiurilor_2012

ANEXA_9_-_Regulamentul_CE_1444_2002