Prima ediție a Târgului de produse locale SOMEȘ TRANSILVAN

Printeaza Pagina Printeaza Pagina

 Grupul de Acțiune Locală SOMEȘ TRANSILVAN și Primăria și Consiliul Local al comunelor Apahida, Bonțida, Aluniș, Bobâlna, Borșa, Cornești, Dăbâca, Iclod, Jucu, Mintiu-Gherlii, Recea-Cristur, Sic, Vultureni și Gârbou-jud.Sălaj au organizat în data de 30.09.2012 prima ediție a târgului de produse locale someș transilvan în localitatea Dezmir.

La acest târg au participat producători locali din cele 14 comune care compun teritoriul Someș Transilvan, cu produse alimentare – preparate tradiționale și specifice acestui teritoriu, dar și cu produse confecționate – costume populare. În cadrul târgului sau manifestat mai multe acțiuni cultural tradiționale, fiind prezenți cântăreți de muzică populară și  mai multe ansambluri de dansuri populare care au cântat și jucat pe scena evenimentului.

De asemenea am primit și vizita președintelui consiliului județean Cluj, domnul Horea Uioreanu care a vizitat cortul GAL-ului Someș Transilvan dar și standurile producătorilor locali. Această primă ediție a târgului de produse locale a fost un succes, însă sperăm ca edițiile viitoare să aducă un succes și mai răsunător și să avem alături de noi un număr din ce în ce mai mare de producători locali.

Fotografiile acestui eveniment pot fi vizualizate dînd click aici!